Slut med vinterferie

grønt i vindueskarmen

Sidste dag i vinterferien. Allerede? Umiddelbart synes jeg ikke rigtig, jeg har lavet noget, men så alligevel ved nærmere eftertanke. Jeg har strikket en trøje.

håndstrikket sweater med blomster

Her ligger den og venter på at få hæftet ender. Den er strikket i blød øko-uld på en gængs pind 4,5 mm – og så er den blevet en anelse for stram til mit vinterhuld, syns jeg. Heldigvis er der 3 slanke piger i husstanden, så den skal nok komme i brug for eller senere. Planen var egentlig god nok (en blomstret havesweater til mig), og udfaldet er heller ikke så værst, synes jeg. Den er strikket sådan lidt unplugged ud fra et par inspirationsbilleder på Pinterest, og så må jeg jo tage det, som det kommer. Den må prøves igen, og denne gang i mit sædvanlige, rustikke garn, der falder så let.

håndstrikket sweater med blomster

Drivtunnel og drivhusknæ

Et andet stort – og helt sikkert meget koldere – projekt, har været samling af drivtunnel. Hold nu op, hvor er der bare mange skruer og møtrikker i sådan en sag! Det var koldt, og vi holdt ikke lang tid, før vi skulle ind i kakkelovnsvarmen og tøs op, før vi kunne lidt igen. Her er starten lige gået, og tunnelen er endnu til folk af ret begrænset vækst.

drivtunnel på vej

Det var et lang træk af op at stå, ned på hug, op at stå, ned på knæ, op at stå … i bidende kulde. “Drivhusben” er faktisk en tilstand. Symptomerne er stive, kolde og megaømme knæ og balder. Det led vi af i et par dage, men det går heldigvis hurtigt over igen.

tunneldrivhus in the making

Her, et par mio. skruer og møtrikker senere, er drivtunnelens skelet samlet, og vi er klar til at grave ben ned og få dem fæstnet i en skefuld cement. Samtidig har mine fingerløse vanter virkelig vist deres værd! Det var koldt at skrue skruer i – men kun for fingerspidserne.
Senere skal pladerne på – og det skal være en dag fuld af ingen vind og et stort mentalt overskud. Det er vi helt enige om. Det blir spændende. Eller noget …

Man kan jo også bare gå ind

Vinterferie er også lig med indendørs aktiviteter – i hvert fald for os, der bare bliver hjemme. Jeg fik gang i kagekogebogen, som min søde, svenske svigerdatter begavede os med til jul.

Svenske kager

Der er så mange interessante bagværker i den bog, og jeg var lige på spring til at kaste mig ud i en omgang semlor, men endte i noget så usvensk som italienske biscotti med mandler og mørk chokolade. Ja, de er jo spist for længst

biscotti

Ferien blev afsluttet med maner, med ungdomsfest i kælderen. Jeg stod for natmaden – en ordentlig omgang spicy pirogger, der forsvandt som dug for solen. Umådelig stor og sund appetit, sådan en flok unge mennesker har kl. sent om aftenen.

Krydrede pirogger

Så lidt blev det da til, selvom jeg også har lavet rigtig meget ingenting i løbet af ugen. I morgen truer endnu en mandag, og i stedet for at sidde her og glo på billeder og skrive blogindlæg, burde jeg jo forberede mig en anelse. Det tror jeg, at jeg gør.

Skriv et svar