Sådan en dejlig dag

At vande kreaturer i frostvejr

Vejrmændene og vejrdamerne inde i tv’et er på den anden ende. Det bliver frostvejr, gør det – og måske også sne! Jamen helledusseda bette ven. Det har muligvis noget at gøre med, at det er vinter? Min største bekymring i den retning er, om jeg kan holde vandet løbende til kreaturerne. Alternativet er næsten ubærligt i bogstaveligste forstand. Hvis vandet fryser, bliver jeg nødt til at hente vand i spande i bryggerset og bære det op til dem. Og sådan en ko drikker i vildskab meget – især når vinterfodringen for en stor del er hø.

Jeg har været ude her i formiddag, og det er så dejlig en dag. Ren, klar frost er da meget bedre end koldt og fugtigt blæsevejr (det, som på jysk hedder wandkåldt). Jeg har benyttet mig af, at alting er stivfrossent og har vadet rundt i staudebedene og klippet ned. Det er helt perfekt. Jeg kan gå ovenpå og ødelægger ingenting. Måske går jeg helt amok og henter løvriven og samler lidt sammen på de løse dele i bedene. Eller også venter jeg på, at det rent faktisk begynder at blæse som bemeldte vejrmænd og -damer siger, det vil komme til.

At klippe stauder på en solskinsdag i februar

En anden fordel ved et frossent bed er ham her. Henning. Jeg har opdaget, at han gør både stort og småt midt mellem mine stauder. Møgkat! Han har mere end 30 tdr land god skovbund at gøre det på, så han behøver da ikke mine få kvadratmeter, synes jeg. Men det gør han. Note til mig selv: Husk handsker, når det bliver tø igen.

Katten Henning

6 Replies to “Sådan en dejlig dag”

 1. Kan kun give dig ret i, det er noget overgearet med måden en smule kulde bliver blæst op på i medierne ?

  1. haveanarkisten siger: Svar

   Ja, men det værste er alligevel, når de vil fortælle mig, hvad jeg skal have på 😀

 2. Åh ja, vi overlever nok rigtig vinter! Men uha det er koldt nu – jeg håber, du slipper for at slæbe alt for meget vand til dyrene.

  1. haveanarkisten siger: Svar

   Uha, det håber jeg sandelig også. Man får så lange arme af at slæbe vand, at man kan varme hænderne i støvleskafterne 🙂

 3. Ja husk endelig handsker 🙂
  Også nu hvor det er så koldt, når først det blæser sammen med frostgrader er jeg færdig med at gå i haven, det bliver for koldt. Her sner det igen, men det lægger sig ikke, sibirisk vinter kalder de det, jeg tror ikke en gang det minder om sibirisk vinter 🙂

  1. haveanarkisten siger: Svar

   I dag bliver jeg også indendøre – det blæser! Men om 2 dage er det marts, og så tror jeg da på det igen 🙂

Skriv et svar