Den der Kamp til hækken

Kamp til hækken på TV2 - billedet er lånt fra tv2

Ser du tv-programmet Kamp til hækken? Jeg gør, eller jeg så i hvert fald det første program.

120.000 kr. til en have på hvad? 300 kvm? Så tror jeg faktisk også, jeg kunne lave en have, der ligner lidt 🙂
Jeg fandt dog aldrig ud af, om drivhuset skulle betales ud af de 120.000, eller om det bare stilles til rådighed. Men det skal blive spændende at se, hvad der kommer ud af det. (Jeg har “lånt” billedet på tv2’s hjemmeside, og så må de da endelig sige til, hvis det er no go …)

Jeg har allerede mine favoritter – Tina og Michaels familiehave – og faktisk vandt de også i det første program. Japanske haver er lidt for strenge til mig, og jeg er helt sikker på, at mine store armbevægelser ikke kan være der. Men sikken et arbejde, der skal til.

Mathias og Rasmus er et godt team, og der skal nok blive noget for enhver, der er glade for krukker og “dimserier” i havemiljøet. God gejst og masser af glæde ved arbejdet. Og så kreerede de et fantastisk indgangsparti. Lige min stil. Optur!

Naturdamerne kom ikke så godt fra start, selv om de er biologer og alt muligt. Det er bare ikke lige sådan, at man går ud i den store, “vilde” natur og graver det op, man kunne tænke sig.
Jeg tænker, de har vidst, at de skulle medvirke i programmet i meget lang tid – og så havde det bare været så fantastisk, hvis de havde samlet frø og selv produceret “natur-planterne” (som de sidenhen plantede med halve meter imellem – helt som i naturen?). Grundideen er super-supergod, men det havde været smukt med lidt mere omhu. Jeg glæder mig til at se, hvad de ender med og håber saftsuseme, det bliver godt.

Nåh, jeg ser for meget fjernsyn, lader det til. Det har nok noget med vejret at gøre. Nu er det blevet forår, og jeg skal ud 🙂

 

9 Replies to “Den der Kamp til hækken”

 1. Jeg så også programmet. Konceptet er vist norsk, eller rettere så har jeg set en norsk version for et år eller to siden. Mathias mener jeg er havebloggeren med den blog, der hedder en ydmyg have. Han var oprindeligt kæmpefan af Claus Dalby, og hans indflydelse fornægter sig da heller ikke i den opfattende brug af krukker.

  1. haveanarkisten siger: Svar

   Den blog kender jeg slet ikke – det må der rettes op på! 🙂
   Der er vist ikke så mange programmer i dansk tv, der er af dansk oprindelse, men skidt med det – Kamp til Hækken er da en fornøjelse at se på 🙂

 2. Jeg sad også med tanken om drivhuset var udover økonomien, og kom frem til at det måtte det være. Jeg genkendte også Mathias Emil fra bloggen. Det var den fedeste indgang de fik lavet. INSPIRERENDE. Jeg har selv et stykke havehegn med låge i samme stil. Nu kan den ide få lov at modne, så må jeg se hvad den bliver til;-)
  Hilsner fra Anette

  1. haveanarkisten siger: Svar

   Hej Anette og velkommen til!
   Som jeg også skrev herover, så kender jeg ikke Matthias’ blog endnu, men det kommer jeg da til 🙂
   Spændende, hvad du og de finder på!

 3. Jeg så på facebook, at de kun havde to dage til at forberede sig på, så måske var det derfor, at naturdamerne ikke helt havde såningen i orden.
  Jeg så det ikke i går krydderurter og udekøkken og for den sags skyld konkurrencer om have, er jeg ikke så vild med.
  Hilsen Lisbeth

  1. haveanarkisten siger: Svar

   Ja, det kan være forklaringen 🙂 Jeg så også gårsdagens udsendelse, men må holde med dig i, at konkurrence-elementet er lidt bizart. Men okay underholdning en kold aften på sofaen 🙂

 4. Jeg kan da hjælpe med svar på jeres spørgsmål :).
  Drivhuset blev stillet til rådighed af Juliana, og er ikke en del af budgettet.
  Halvdelen af budgettet var dog låst til anvendelse ved danske havecentre, hvorfra vi bestilte alt fra afrettersand/champost/div Belægning i bigbags/rullegræs, og naturligvis alle planter og træer. Priserne var havecentrenes listepris, og med 320 m2 uforberedt markjord, skulle der en del jordoptimering til.
  De øvrige penge var “frie” dvs vi kunne selv vælge hvad de skulle bruges på. Fx byggematerialer, møbler, leje af maskiner, værktøj osv osv.

  Endnu en udfordring var, at plante til med en tæthed, så områderne så færdige ud øjeblikkeligt. Fx satte vi en del hosta, og vi satte dem tæt for at dække jorden bedst muligt.
  I min egen have havde jeg givet dem mere luft, og nydt at se udviklingen over ugerne og årene.

  Jeg håber det har givet lidt svar :).
  Og elllers gerne følg mig på Instagram hvor jeg smider mange flere billeder op fra bag programmet :).
  @freundster

  Mange hilsner fra Tina, familiehaven

  1. haveanarkisten siger: Svar

   Hej Tina – og velkommen til!
   Tak for svar. Så kan jeg jo egentlig godt se, at pengene hurtigt kan få ben at gå på 🙂 Glæder mig til at se de sidste programmer, og jeg kigger også lige lidt med på insta 🙂
   Ha’ en rar weekend!

   1. Tak for det :). Og det er du bestemt velkommen til!

Skriv et svar