Det er møg-godt!

kompostorm

For nogle uger siden lagde jeg en presenning over en del af møglageret for “lissom” at sætte lidt skub i sagerne og omsætningen. I weekenden skulle jeg så lige hente en skefuld til komposten og i øvrigt se, hvordan det stod til. Det myldrer! Der er så mange røde brandorm (kompostorm eller  Eisenia foetida), at de nærmest ikke kan komme til for hinanden.

kompostorm

Der er noget helt galt med fokus på billedet. Jeg var åbenbart ikke så vild med at stå med trynen helt nede i møgbunken. Nåh, men en tosse som mig kan jo godt spekulere lidt over, hvor i alverden alle de orm kommer fra? De er i hvert fald kommet af sig selv og helt uden min indblanding. Tak! – siger jeg bare.

Komposten fik et skud delvist omsat møg inklusive orm, og det skal nok blive godt.

Møg er sommetider noget møg

Sidste efterår, i et anfald af ukontrolleret virkelyst, spredte jeg hestemøg mellem stauderne. I weekenden kunne jeg se, at jeg havde taget af den ikke-omsatte og ikke sammenbrændte bunke. Nu spirer det i vildskab med græs og ukrudt. Ikke i orden! Der skal gøres noget nu, hvis beddet ikke skal blive til en græsmark i løbet af 8 dage.

Jeg har luget og trukket ukrudt op mellem stauderne – og det er noget møg for sådan en som mig, der sætter pris på selvsåninger og skæve udvidelser i staudebedet. Nu har jeg trampet rundt og gjort ved på det forkerte tidspunkt af året. ØV.

forår i staudebedet

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Jeg har hilst personligt på alle stauder, der er vågnet af vinterdvalen, og jeg fandt ikke en eneste snegl på min vej.

Den gamle køkkenhave er også blevet forvandlet fra grøn (som i meget grøn, for ukrudtet har groet helt til nytår) til brun i løbet af de sidste dage. Den er ved at være så- og prikleklar, og den helt store udfordring på denne tid af året er nok at vente til jorden bliver varm nok. Heldigvis kan jeg da så honningurt, og det gør jeg. Den nye køkkenhave er en anden historie. Den står for tur til at få en ordentlig omgang.

Den gamle køkkenhave er ved at være forårsklar

2 Replies to “Det er møg-godt!”

  1. Møg er godt, og naturen er faktisk ret mirakuløs 🙂

    1. haveanarkisten siger: Svar

      Ja, mirakuløs på godt og ondt. Det er vel også derfor, det er så interessant at arbejde med have og jord 🙂

Skriv et svar