Pelargonier skal der til

Pelargonie

Indtil nu har jeg ikke haft de bedste forhold at overvintre pelargonier og duftgeranier i, men der er da nogle stykker, der har overlevet vinteren. De er blevet trimmet og formeret, så der er lidt at starte med, når sæsonen går i gang.

I mit køkkenvindue har jeg hele vinteren haft to fine og spinkle pelargonier til at stå. Jeg har fået dem af Anne fra Staudestedet, og hun har fået dem fra en pelargoniesamler/-entusiast, der har købt dem for en god skilling. Sammen med handlen fik han at vide, at lige præcis denne pelargonie var så fin, at den ikke kunne stiklingeformeres (ja ja, det er en andenhåndshistorie, men det blir den da ringere af…)

Pelargonie

Sådan noget skal man ikke sige til Anne, så hun formerede den flere gange (og delte den med mig). Nu har hun nok nogle af nordeuropas grønneste fingre, så kunne være derfor, det gik til held. Men nej! Jeg har også med held formeret den fra stiklinge flere gange.

Pointen er vel, at man ikke altid skal tro på, hvad man hører – og at det en gang imellem faktisk godt kan betale sig at være lidt anarkistisk i sin tilgang til dyrkning af dit og dat.

Skriv et svar