Det er nu, det sker

forår 2018

Foråret kom sent, men så skal jeg da også lige love for, at der kom gang i sagerne. Jeg tog lige en omgang med kameraet i går. Ikke havesager som sådan, men lidt af alt det andet, der nærmest går amok lige nu.

Det blev bl.a. til et billede af et gammelt piletræ. Der burde være lyd på, for der en summen af en anden verden fra morgen til aften.

Summen i piletræerne

Det er dem her, de er efter, brumbassserne, humlebierne, svirefluerne, og hvem der nu ellers fordriver dagen her.

Syrenerne står også lige på spring. Jeg har masser af vildtvoksende syrener rundt omkring i hegn og krat. De fleste af dem trænger til fornyelse, men da ikke lige her før blomstring! De må have en omgang med buskrydderen senere på året.

Syren forår 2018

I skoven er lærketræerne lige på trapperne. Et nyudsprunget lærketræ er noget af det fineste, sarte lysegrønne, man kan tænke sig, og det venter jeg mere på end på bøgen. Med en ekstra gevinst af lærkesang i ørerne bliver det ikke bedre.

I haven, som for godt 20 år siden var mørk skov, stod der en pind under en mægtig gran. Det var et lille kastanjetræ, som nu står og troner stort og flot lige midt i græsplænen. Det er godt nok også vågnet op de sidste dage.

kastanje forår 2018

Ha, så slog min dårlige hukommelse til igen. Det er en blå blomst. Så meget kan jeg sige. Og den står og vigter sig sammen med perlehyacinter og martsvioler.

blå blomster forår 2018

Den her bette dunede sag af en kobjælde, skal jeg have mange flere af. Den er fin.

Kobjælde, forår 2018

Yes. Bellis i græsplænen, lige klar til at tage over, når martsviolerne giver op.

bellis, forår 2018

2 Replies to “Det er nu, det sker”

 1. Meget fine forårsbilleder, vi må være “om os” for ikke at gå glip af de smukke knopper i udspring 🙂 Jeg har en svaghed for Kastanjetræerne i knop og i udspring.
  God weekend fra Lisbeth

  1. haveanarkisten siger: Svar

   Ja, og netop kastanjen “holder” jo længe, for lige om lidt står den med flotte lys og lover godt for fremtiden 🙂
   God weekend til dig også

Skriv et svar