Min have er rå med rå på

et havekig

Det er en farefuld færd, jeg begiver mig ud på her. Jeg har tænkt mig at vise noget af min have – og den er barsk og rå på denne årstid, og der er intet, der bare tilnærmelsesvis ligner landhave, cottagehave, velplejet parcelhushave eller bare gode havemanerer. Okay?

Resten af de herboende er taget til fodbold, men det er da rart, at det faktisk kan ses, at vi har været i gang med noget. Der er et eller andet optisk  bedrag i det her billede, for man faktisk ikke se, at der er en ret stor og ny køkkenhave mellem drivtunnelen og kreaturernes hus. Men det er der. Og lige i disse dage bliver der sat kanter om bedene, der er godt 20 m lange og 2 m brede. Dem er der 5 af. Bagved ligger kreaturernes fold og skoven. Ja, skoven ligger sådan set bag ved hele haven, hele vejen rundt, og sommetider kan det være svært at se, hvor det ene hører op og det andet begynder.

Lidt af min have

Den gamle køkkenhave er indrammet af en bøgehæk. Det er en god ide for synets skyld, men det kniber lidt med væksten i den del af køkkenhaven, der ligger lige ved hækken. Det er en tørstig svend, sådan en hæk. Den ser lidt beskidt ud, men det er nu ikke helt retvisende. Den er mestendels klar, og jeg har sået forskellige urtesager i ugen, der gik. Et stykke ligger og venter på bønner og på at honningurten kommer rigtig i gang. Lige bag hækken er der 3 mistbænke, hvor kålene ligger på lur og snart kommer op.

min gamle køkkenhave - forår2018

På den anden side af hækken har jeg et staudebed, som jeg arbejder lidt på. Haven er en anelse forblæst, og det går lidt langsommere her end så mange andre steder. Og ja, en humplet græsplæne fuld af muldvarpeskud. Sådan er det jo.

Et kig på haven

Her mellem æbletræerne har jeg også gang i lidt stauderi – og roser. Dem har jeg nu ikke meget held med, men de skal ikke få lov at bestemme det hele.

Kunne godt tænke mig roser her

I den anden ende af huset har vi i mange år haft en cykelbane. Den lavede vi, fordi jeg synes det var synd for smårollingerne (som jo i mellemtiden er blevet helt eller delvist voksne), at der ikke rigtig var et sted at køre på 3-hjuler. Det var i øvrigt også dengang, at haven var fyldt ud med en stor borg, og mit første haveanlæg. Det var et stort hul og en tilsvarende jordbakke, for selvfølgelig skulle børnene da have en jordbakke, og selvfølgelig skulle de have en borg. Så jeg ringede efter en gravemaskine med fører, og Ole byggede og byggede. Det var awesome, som man siger.

Senere blev der her for enden af huset en slags terasse (også noget af det, der skal arbejdes lidt med …), og sidste år var jeg så heldig at få et blåt bed forærende af en veninde, som er i gang med at indskrænke bedriften. Det ligger her. Desværre har muldvarpen været særdeles aktiv i løbet af vinteren, og noget af det er vist gået til. Møgdyr! Hjulspor i haven er bare sådan det er her hos os.

et havekig

Ja, så er der også noget på den anden side af huset, men det må blive en anden gang.

Nu skal det så blive spændende at se, om noget af det ændrer sig til det bedre i løbet af sæsonen.

Så kom ham her lige forbi. Husstandens løve, der sørger for at holde utøj og uvæsen nede på et minimum. Det er han fænomenal til. Navnet er Henning. Henning the cat.

Katten Henning

6 Replies to “Min have er rå med rå på”

 1. Jeg kan godt lide dine rå billeder de er rå og naturlige, som din beskrivelse også er:-) Troede ikke der var andre der havde en langhåret kat der hed Henning(vores dyrelæge smilede stort ved det navn, og påpegede navnet;-), vores er grå, og i en periode uden hund kaldte jeg ham Henning the Dog, for han gjorde nøjagtig som den gamle hund gjorde i huset og på grunden, det var så sjovt og KÆRT. Nu med ny hund, er Henning blevet normal igen, sådan da;-)

  1. haveanarkisten siger: Svar

   Ha ha – det er vist nogle helt særlige kræ, der kommer til at hedde Henning 🙂 Vi har arvet vores, og har derfor ikke haft den store indflydelse på navnet. Er egentlig heller ikke sikker på, at han lystrer navnet?Nok mere foderposens behagelige raslen.
   Havde engang en Poul-kat. Han var nu osse sød.

 2. Hej Marianne

  Jeg synes det ser helt super ok ud!
  Dette kan du da sagtens vise frem:)
  Det virker faktisk ret tjekket…

  Ha en dejlig søndag

  1. haveanarkisten siger: Svar

   Hej Karsten
   Tak for det – det gør jeg jo også 🙂
   At have have skulle nødig være forbundet med præstationsangst og den slags. Det handler jo om at have det godt, mens man er der.
   Også god søndag til dig! Det blir godt vejr, har jeg hørt … 🙂

 3. Hei

  Det ser ut til at du har en stor og flott hage, og en herlig katt, Henning!
  Godt med vår.

  🙂

  1. haveanarkisten siger: Svar

   Tak ?

Skriv et svar