Kom maj, du søde milde

birk i haven

Så er den her. Maj. Det bliver grønnere og grønnere for hver dag, og alt er godt. Kolde og solrige morgener med våde tæer og varm kaffe er bare noget af det bedste.

Køkkenhaven er ved at være sået og sat til – og jeg er ved at have pladsmangel? Der mangler jo både kål, bønner, majs og hele dag til dag-sortimentet af salat, spinat og den slags. Hmm? Nå, der bliver plads til det hele, for jeg er heldigvis ikke ked af at blande sagerne. Stauderne bliver flere og flere. Det handler om tålmodighed, for det er på vej alt sammen. Græsset trænger til at blive slået for første gang i år. Jamen er det ikke herligt?

kirsebær i blomst

Sødskærmen er lige ved at gå i gang med blomstringen. Det er en fantastisk plante, som man nipper lidt af, når trangen til noget sødt på tungen melder sig. Desværre bliver jeg nok nødt til at flytte dem lidt, fordi kvanen ved siden af vokser til overdådighed. Den skal ikke få lov at tage livet af mine små søde skærme.

sødskærm

Ellers er der rod i drivhuset. Der bliver priklet, byttet rundt og sat ud, så der bliver plads til tomater og senere de lidt mere varmekrævende vækster. Det skal være skidt før det bliver godt, som man siger. Det er faktisk lidt utroligt, at jeg har kunnet nå at lave så meget ravage – jeg har kun haft huset i en måned?

rod i drivhuset

På tur

Forleden var Ole og jeg på en lille tur ud i landet. Første stop var gartnerskolen i Beder. Hvis man er ude efter velordnede forhold og skamfejede fliser, er man kommet det rigtige sted hen! Vi var der kun på en kigger og kom ikke på helt tæt hold af det hele, men hold da op, hvor har de meget! Der er åben for salg torsdag og fredag i de studerendes middagspause fra 11.30 – 12.25. Så hvis man lige har 3 kvarter omkring middag og mangler en busk eller et par roser, så må Beder gartnerskole være sagen.

Næste stop var den Økologiske Have i Odder.

Den økologiske have i Odder

Den økologiske have er 10 ha. god vilje og god ide lidt uden for Odder. Der er urtehave, grøntsagshave, parcelhushave, husdyr, naturhaver og forskelligt andet. Vejret var ikke umiddelbart det bedste, men vi tog hele turen rundt. Hvis jeg skal være helt ærlig, var der ikke en store Wouw-effekt på den tur, men hist og pist var der alligevel en god ide eller to. Vi har dog besluttet at komme igen i august og i bedre vejr for at se, hvordan det går. Så er det nok en helt anden oplevelse.

Skriv et svar