Noget om snegle

dræbersnegl

De er bare nogle mærkelige væsner, de der dræbersnegle. I går efter regnen ledte og ledte jeg efter dem, men fandt ingen. I dag har jeg nakket 24 stk. Og jeg nakker dem. Hakkejernet er min bedste ven, når det gælder sneglebekæmpelse. Jeg giver ikke en dyt for fælder og gift, og hvad har vi. Hvis en fælde endelig virker, står man med 10 slimede skiderikker, som man skal have bortskaffet. Så er et problem pludselig blevet til 2. Gift er slet ikke en option her i haven.

Jeg tager en tur rundt morgen og/eller aften – skarpt bevæbnet med et hakkejern. Så får de en over nakken, efterhånden som jeg møder dem. Jeg ved nogenlunde, hvor de er, og da hele hurlumhejet her er omgivet af skov, er det oplagt at finde dem i grænselandet mellem have og skov. De kanaljer, der allerede er i haven, finder jeg også. Jeg er grundig!

Det er min klare overbevisning, at det er den eneste vej frem, hvis man vil af med skidtet. Hver gang jeg kapper hovedet af en snegl, har jeg i teorien også fjernet 3-400 æg lidt senere i sæsonen.

Jeg kan faktisk godt lide at gå på sneglejagt. Her er der ingen grund til at gå og være passiv aggressiv – det er bare “bang”, så fik du den, kammerat. Og så tæller jeg.
34 – 35 – not on my shift, darling 36 – 37 – come to mama 38 – og sådan kan jeg jo blive ved.

Billedet er fra pixabay, og det kan godt være, at det er en anden slags nøgen snegl end den, jeg bekæmper. Lev med det, jeg spilder ikke kamerakrudt på sådan nogen slimede starutter (løgn, jeg er bare doven …)

5 Replies to “Noget om snegle”

 1. Vil nu ikke kalde dig doven, blot effektiv;-) her nakkes de også, og de store med hus lander hos naboen=skoven, for de er ligeså effektive som de røde, de er bare lidt smukkere…..
  Muntre hilsner Anette

 2. haveanarkisten siger: Svar

  Ja, man skal ikke tro sig fredet, bare fordi sneglen har hus på. Heldigvis er de nemme at samle ind 🙂
  Har hørt, at de kan være noget af en plage. Jeg har heldigvis ingen af den slags. God weekend!

 3. Jeg satser på minus snegle i år! Bondemanden har raps rundt om hele haven, og det plejer at have en positiv effekt på sneglene i haven! Så nu vil jeg bare glæde mig til gult, gult, gult lige så langt øjet rækker!

  1. haveanarkisten siger: Svar

   Jeg vidste slet ikke, at raps kan holde snegle væk! Måske jeg lige sku så et par baner langs skellet 🙂
   Jeg krydser fingre for din sneglefri have, og så må du nyde synet (og duften) af alle de gule marker 🙂

 4. […] har jeg lige været i gang med dræbersnegle, og så kan jeg da lige så godt fortsætte sporet med andre trælse ting. Jeg har endda oprettet […]

Skriv et svar