Almindelig begejstring

En dejlig morgen i maj

I går kørte Lasse og jeg forbi et kolonihave-område, hvor der var flag i næsten hver have. Hvorfor flager man på en mandag? Jo, det gør man af almindelig begejstring over at solen skinner, og det er havevejr. Indlægget her er også lidt et udslag af almindelig begejstring. Sikken en dejlig morgen!

Jeg har lige været på min sædvanlige runde og set lidt til det, der blev sat ud i går, og hvordan det ellers står til.

Ærterne er forspirede. Jeg har tit været ude for, at fuglene tager frøene efterhånden som de kommer i jorden, og det kommer så forhåbentlig ikke til at ske denne gang. I dag sætter jeg flere til forspiring til næste ombæring, for ærter kan man ikke undvære.

Ært - almindelig begejstring

Min persille i krydderhaven har åbenbart ikke fattet det der med at være 2-årig. I hvert fald er der ikke skyggen af persille. Så må der jo tages andre metoder i brug. Persille er virkelig et must i haven. Er man lige kommet til at frembringe aftensmad af en lidt fesen karakter, kan meget reddes med en ordentlig tot persille, er min erfaring.

Persille - almindelig begejstring

Kålene er absolut fit for fight i mistbænken. Jeg kan næsten se, de gror. I går satte jeg forspirede broccoli ud – for tidligt iflg fagkundskaben, I know – de kunne simpelthen ikke være i potten længere. Apropos for tidligt og for sent, ikke? I stedet for at få bekymringsrynker i hele ansigtet, så brug mavefornemmelse i stedet for kalender. Hvornår ting kan sættes ud, sås og høstes afhænger jo af mange andre faktorer end et tal i en kalender.

Kål i mistbænk - almindelig begejstring

Stauderne ser endelig ud til at være kommet i trivsel, og det lover godt for fremtiden. Der er nok ikke mange, der er så begejstret for Geum, som jeg er. Jeg ææælsker de her nikkende hoveder, og så er den bare så stabil og sikker.

Geum - almindelig begejstring

Skvalderkålen stråler og er et fantastisk bunddække under krattet, og det første forfald er har meldt sig i stauderne. Det bliver det nu ikke mindre kønt af. Kunne det være vårfladbælg?

staude - almindelig begejstring

Pludselig er rhododendronerne og azalearne også begyndt at blomstre.

rhododendron

Jeg er sådan i almindelighed ikke helt skæv med dem, men lige nu er de da fine. Det må jeg give dem. Det stedsegrønne er selvfølgelig også et tiltalende aspekt, men de er også sådan lidt for anmasende i volumen. Ole er vild med dem, så de bliver, hvor de er.

rhododendron

Se, det var en lille smule almindelig begejstring herfra. Nu er græsset snart tørt, og jeg skal i gang med en hel masse, tænker jeg.

2 Replies to “Almindelig begejstring”

  1. Det er svært som havenørd ikke at være begejstret i denne tid 🙂

  2. haveanarkisten siger: Svar

    Ja, det er meget let! Jeg tror generelt, at folk er mere begejstrede, når solen skinner og skoven bliver grøn ?☀️

Skriv et svar