Bommert! Jeg har været kålhøgen …

forår i maj

Jeg vidste det jo egentlig godt. Pak choi-kål egner sig ikke ret godt til sommerdyrkning. Det er en kålart, der er god i sensommeren, om vinteren i drivtunnelen og tidligt om foråret. Om sommeren går de i blomst, næsten før man kan nå at stave til Ib.
Så hvorfor mon jeg har sået en ordnlig balje af dem, så de er klar lige her i maj-heden? Godt spørgsmål. Jeg har nok været kålhøgen og har tænkt, “Ahhh, det går nok”.

Kål. Baby pak choi

Det var en bommert, men ikke så skidt at det ikke er godt for noget. Vi skal nemlig have smørdampede baby pak choi til frikadellen her om et par timer i natcafeen, når familien er færdig med sport. Og hvis vi ikke alle sammen får en gevaldig mavepine af det, så er det et rigtig godt bud på tidligt grønt med gods i. Jeg er ikke så meget for bladsalat af nogen art. Det minder mest om indpakket vand. Tungen ud af vinduet. Blaahhh. Jeg har lige spist et par af de her babykål, og de smagte så godt!

Heldigvis er mit liv og min have indrettet sådan, at en bommert ikke nødvendigvis ødelægger dagen. Her er plads til fejltagelser – det bliver man kuns klogere af. Til næste år gør jeg det nok ikke igen (eller?) Men i år er jeg også kommet i frygtelig pladsnød, og så skal sådan en skabet kål, der ikke vil noget alligevel, ikke stå og tage plads op for grønkål, palmekål, knotkål og broccoli. Dem vil vi helst ikke undvære.

Sol på bugen

Det er jo et rasende godt vejr, og jeg ligner snart en gammel indianer – i hvert fald på bagsiden, for det er jo altid den side, der vender opad, når der skal hakkes, luges og regeres i haven. Men lige midt i middagsheden fandt jeg højtryksrenseren frem fra gemmerne (den virkede!) og gjorde lidt ved familiespisepladsen. Den fik alt,  hvad den kunne trække. Det var både kølende for mig og tiltrængt for bordene – og så fik jeg sol på bugen med i handlen.

havebord

Arrangementet er på ingen måde fashionabelt eller graciøst, men det er driftssikker og funktionelt, og det er sådan noget, der tæller, når vi aldrig helt ved, om vi er 2 eller 12 til middag på en sommersøndag. I morgen får det en gang træolie, og så er vi klar!

Skriv et svar