Ude af trit med kalenderen

akeleje

Lidt anarkist er man vel altid. I dag har jeg kigget på vejrudsigten i stedet for kalenderen, og jeg har været nærmest ude af kontrol. Jeg har sået bønner 3 uger før tiden. Uha for en badass. Og jeg har også sat agurker ud i drivtunnelen flere uger før Grundlovsdag. Verden er af lave.

Det kan være fordi jeg er groet på landet blandt bønder, og der gjorde man det omvendt og opererede med en bagkant i kalenderen. Roer skulle bare sås så tidligt som muligt, majs helst inden udgangen af april, mens vinterhveden (helst) skulle være sået inden 20. september, vinterraps inden den 25. august osv. Der var til gengæld ingen regler om, at man ikke kunne komme i marken før en bestemt dato. Man sår om foråret, når jorden er tjenlig og vejrliget er godartet. Sådan synes jeg, det forholder sig her, og så blev bønnerne puttet i.

Kålene er jeg næsten færdig med at sætte, og det er vist helt efter bogen.

Vand og varme

er noget, der kan sætte gang i sagerne. Vandet har jeg selv måttet levere, men varmen er helt fantastisk, gratis og dejlig. Der er så meget at kigge på og så mange detaljer at hænge øjnene i. For eksempel sådan en blå fætter her.

Eller de fine geranier, der en efter en begynder at blomstre.

Geranium

Geranium

Og dem, der bare er blevet trætte af alt den blomstring. Kobjælden er akkurat lige fin i knop, i blomst og i forfald. Det er da en vinder.

Kobjælde

De her små skumblomster ønsker jeg mig en hel masse af.

Skumblomst

Hov, her var da også lige en pointe. Stauder og urter blomstrer, når vejret er til det – lige meget om kalenderen siger 7 eller 25. Jeg tror på mine bønner. Må mine bønner bliver hørt …

Skriv et svar