Norris’ såkalender

Såbakker i drivhuset

Nu har jeg et par gange været lidt ude med riven efter “kalenderdiktatur”. Altså strenge regler for hvornår man skal så, og hvornår man ikke skal, og at det alene er datoen, der er afgørende for succes/mangel på succes. Så nu er det på tide, at fløjten får en anden lyd.

Jeg sidder og kigger i Peter Norris’ såkalender, som han meget venligt har delt med Haveselskabet, og som Haveselskabet lige så venligt deler med os alle sammen. Du finder kalenderen online her eller som printvenlig pdf her.

Peter Norris' såkalender

Den er smaddergod at få forstand af – og især til at huske at få sået 2. og 3. hold af de forskellige sager. Den vil jeg skele meget til, mens jeg tilføjer et par ting og ser bort fra et par andre. Udgangspunktet er i hvert fald super!
Det bedste ved det hele er, at kalenderen introduceres med følgende:

Han opfordrer dog til, at disse tidsangivelserne tages med et gran salt, da både vejret og valget af sorter kan spille en rolle for, hvornår de enkelte afgrøder skal sås og udplantes. 

Tak!

Jeg har i øvrigt lige siddet i bilen og tænkt, at jeg (med lidt held) kan sætte de næste 20 år af til projekt Selvforsynende have. Om 20 år er jeg ved at være en godt brugt, gammel trane. Så gider jeg nok ikke mere. Men på 20 år skulle jeg jo nok kunne få indarbejdet en eller anden form for rytme i forhold til så/høst/sædskifte mv. Mon ikke?

Skriv et svar