Anemoner og flamingo

franske anemoner

Kom lige pludselig i tanke om, at der burde være franske anemoner i den fjernere del af haven. Det var der! Tænk, hvis jeg ikke var kommet i tanke om det før om 14 dage. De er så blå, at det kunne være løgn, og så fine både i blomst og løv.

fransk anemone

Flamingoguld

Jeg har fået en hel masse flamingokasser forærende. Det er guld – men måske skal man være vild med at så og forspire og den slags for helt at kunne se værdien. For mig er det en fantastisk gave, som jeg har stablet og gemt bagerst i skuret,  til jeg får brug for dem. Og ve den, der napser af dem eller den kat, der hvæsser kløer i dem. Flamingokasser fra Brugsen er ved at være en saga blot. Grøntsager og frugt leveres i pap, og kommer der endelig en ordentlig og god såkasse, så bliver den slået i stykker og smidt ud med det vunse. Så jeg er glad for mine kasser.

Høstanemoner og spidskål

Så efter at have brugt en halv dag på tøjvask og indendig vedligeholdelse (dooohh!) trængte jeg i den grad til at få gjort fingrene beskidte igen og til at få gang i et par af mine kasser.

Jeg er vild med høstanemoner. Der er et par steder i haven, som jeg tydeligt kan se fyldt op med høstanemoner og evt. martagonliljer. Jeg har også en masse frø, og jeg har fået at vide, at de kan sås hele året (dvs. ikke noget pjat med vintersåning osv.).

Så hvad har jeg her?

høstanemoner i såkasse

Har jeg mon sået vat? Eller mug? Næh, det er såmænd bittesmå høstanemonefrø, der sidder i egen fnok. Det er komplet umuligt at se, om man sår et frø eller bare lidt fnok, så jeg krydser bare fingre og venter. Det blæser i dag, så operationen foregik i drivtunnelen ved 25-30 grader. Skal det være, så skal det jo være.

Såkassen blev fyldt med så- og priklejord, der blev gennemvædet og stillet lidt til side, så den kunne sunde sig. Herefter forsøgte jeg at fordele frøene i rækker, for det er så meget nemmere, når/hvis de skal prikles. Herefter et tyndt lag halvtørt jord og til sidst en håndfuld sand, så det hele ikke blæser væk eller bliver algegrønt. Kassen har jeg sat et sted i ikke alt for meget lys. Når (hvis, altså) de spirer, skal de sættes under bedre lysforhold.

Går det til held, skal jeg være den første til at fortælle om det. Går det ikke til held, taler vi ikke mere om det.
Bare katten ikke lægger sig i kassen ….

Flere kål

Nu er jeg jo så ikke den, der lader mig kyse af, at der ikke er mere plads i køkkenhaverne. Jeg skal nok finde et par kvadratmeter i juni-juli til spidskål. Det er min all time favoritgrøntsag, som jeg kan spise til alt. Så der skulle også lige sås en bakkefuld.

Læg lige mærke til, at såbakken står i en flad (og godt brugt) flamingokasse. Den skal lige bundes med en stump kapillærmåtte, og så er den da hjemme. Arrhhmen altså! Hvor er jeg egentlig heldig.

Skriv et svar