Ventetid og sommer i Danmark

honningurt

Hurra, hvor er det skønt med sommer, sol og varme. Badevandet er formidabelt, og alt er godt. Jo, der er også tørke og ørkenlignende tilstande rundt omkring i haven, men det er min klare overbevisning, at man skal passe på, hvad man ønsker sig. Jeg vil gerne have en underskrevet aftale med vejrguderne om, at det gerne må begynde at regne, men at det også skal stoppe igen. 3 måneders sommerregn er ikke på min ønskeliste. Så jeg nyder hver en solstråle så længe det varer.

Tørken er også en kærkommen reminder om, at der huleme skal køres møg og kompost ud alle steder og i alle kroge. Jorddækning er heller ikke det værste, man kan komme i tanke om. Det er alt sammen med til at holde på jordens fugtighed, og så kan det pludselig betale sig at vande.

Almindelig ventetid

Det er lige før det sker. Vi høster lidt bladbeder og spinat og holder øje med jordbærrene.

Bladbeder og rødbeder

De tidlige kartofler er lige begyndt at blomstre, og rigtig mange ting er ved at være “lige før”. Ja, de her blomstrer så ikke endnu, men det gør røn og hyld i baggrunden til gengæld.

kartofler

Jeg har heldigvis så meget af næsten alting, at det sagtens kan gå at spise baby-udgaver af det ene og det andet, og det kommer til at ske. Lige om lidt.

Drivhus?

Hvad er det lige man skal med et drivhus, når det er så varmt? Jo, agurker og tomater og den slags stortrives, men ellers er det ikke meget, der kan foregå der. Jeg har lige sat en masse forskelligt til forspiring, men det blev i skyggen og dækket af fiberdug.  Bare det at gå derind og koble vandslangen til, er noget af en præstation, synes jeg. Heldigvis er det en drivtunnel, der kan åbnes i begge ender.

Blommetomat i drivtunnel

Men enden på varmevisen blev, at drivhuset er tømt for alt interessant, og så må det tages i brug igen længere hen på sæsonen.

Blomster i haven

Dronningebusken er gået amok! Sådan kan det heldigvis gå, når man glemmer at klippe skidtet til i løbet af vinteren. Det er egentlig en kælling, den dronningebusk. Den skal holdes i kort snor for ikke at skyde og brede sig fuldstændigt vanvittigt – og så er den bare ikke ret pæn resten af året. Men lige nu er alt forladt. Skønneste busk, altså.

dronningebusk

Stauderne lever lidt deres eget liv i mit ikke så organiserede staudebed. Det giver sommetider nogle farvespil, som jeg nok ikke selv havde fundet på. Men fint er det da.

geum og staudesalvie

Geranierne, som jeg ikke kender sortsnavnene på (endnu) er jo flyvende. Der var faktisk en gang, jeg ikke var så vild med geranier – kan slet ikke forstå hvorfor.

Geranium

Den vilde flora arter sig, som den skal. Vi har fået ny bondemand på den anden side af vejen, og jeg troede, det så var definitivt slut med kornblomster og valmuer. Han er sådan lidt mere “moderne” end den gamle. Men han har alligevel ladet lidt stå til mig (eller også er det en sprøjtefejl …)

Kornblomst

Myrerne og jeg siger 1000 tak!

 

 

 

 

Skriv et svar