Ingen kål i år

Jeg kan lige så godt sige det, som det er. Jeg er skidesur. Det går bare slet ikke,  som præsten prædiker, og det bliver vist så som så med kål i år. Kålhaven ligger i ruiner.

Først var tyrekalven på springtur et par gange. Han tog sådan lige, hvad han kom om ved og trådte resten ned. Store, dumme møgdyr! Han er lige blevet bevidst om sine mange kræfter, og at han sagtens kan springe over hegnet. Nu er hegnet blevet forstærket og udvidet, så de er helt misundelige henne på Fort Knox. Men kålene? Ja, dem har han spist

Kål udsat for kalv

Eller trådt på

Kål udsat for kalv

Flere elendigheder

Men det er så ikke det eneste. Nogen er gået til bords i mine kål. Jeg kan ikke finde larver, og jeg kan ikke finde sneglespor på bladene, men ædt er de. Sådan rigtig ædt. Jeg nakkede 5-6 snegle deroppe i går efter regnen, men der må jo være millioner. Sidste år var der ikke en eneste.

Vi har mange skader, og jeg har ofte set dem lette fra kålbedet – men det kan da ikke være dem, der napper mine palme- og grønkål? Ved vi noget om det?

Spiste kål

Eneste lyspunkt i kålhaven er pak choi, som jeg egentlig satte imod (dengang) bedre vidende og i trods. De står så fint og strutter – helt uden angreb af noget som helst.

Pak choi

Nå, sådan er det vel at have køkkenhave, så jeg må op på hesten igen og have ryddet op og plantet nyt. Heldigvis har jeg broccoli under dække i den anden have og spidskål og savoy i tunnelen, så helt galt kan det vel ikke gå.

Yngstebarnet var ellers noget fortrøstningsfuld i stemmen i aftes: “Vil det sige, at vi ikke skal have kål til vinter”? Nix, min dreng, vi skal have masser af kål, om så jeg skal købe dem. Mærkeligt at 17-årige tror, man kan leve af ting, der er nemme at tygge …

2 Replies to “Ingen kål i år”

  1. […] dag har jeg ryddet op i kålbedet efter diverse angreb, og hvad der indtil i torsdags lignede et godt og frodigt kålbed, ser nu sådan […]

  2. […] er sandelig lykkedes at høste lidt broccoli fra mine så hærgede kålbede, og der var ikke engang orm i. I hvert fald ikke nogle, jeg kunne få øje på. Optur! Jeg […]

Skriv et svar