Der er en første gang for alting

tomater i drivhus

Så derfor skal jeg i dag høste min allerførste agurk fra drivhus. Den kunne måske godt hænge et par dage mere, men hunden har fået øje på den. Megan er en hund som alle andre, der ikke spiser grøntsager – lige bortset fra jordbær, ærter og agurker. Derfor skal den allerførste i hus nu, for den vil jeg ikke dele

Agurk i drivhus

Snart skal jeg høste mine allerførste tomater fra drivhus – der er mange, og jeg venter med utålmodighed.

tomater i drivhus

I år er også allerførste gang jeg har Linzer og Celista kartofler. Dem forventer jeg mig meget af – og jeg har mange af dem. Vi er selvfølgelig i fuld gang med de nye kartofler, men de er fra den gamle køkkenhave og af “almindelige” sorter som Solist og hvad de nu kan hedde. Kartofler er godt – nye kartofler er ypperligt!

Linzer kartofler

I morgen er det 17 år siden, jeg for allerførste gang var mor til 5, og det skal selvfølgelig fejres godt og grundigt. Det er da helt utroligt, som tiden bare går og går. Fra at være en stor familie med vasketøj, der blev målt i kubikmeter, evindelige måltider og oprydning (og en masse sjov, fis og ballade ind imellem) er vi bare 4 herhjemme. Og lige om lidt er vi bare os  to gamle tilbage. Skræmmende!

4 Replies to “Der er en første gang for alting”

 1. Ja det er skræmmende kun at være 2 tilbage, men man vænner sig til det.
  Hvor blev dog årene af, snart er du i stedet bedste 🙂
  For 5 år siden havde jeg ingen børnebørn, nu har jeg 4 dejlige af slagsen.
  Hilsen Lisbeth

 2. haveanarkisten siger: Svar

  Ja Lisbeth – og jeg glæder mig til at blive bedste 🙂 Vi joker sommetider med, at de jo kunne gå hen og få 5 børn hver. Så må vi leje forsamlingshuset til familiekomsammen 🙂

 3. Der er en tid for alting – den første hjemmehøstede agurk og et liv med voksne børn, det skal nydes uanset hvor skræmmende det kan virke at børnene flytter – det er sket ikke slemt:-)

 4. haveanarkisten siger: Svar

  Ja, det er sådan, det er, Lisbeth. Det skal nok gå – og indtil videre er der da heller ingen tegn på, at de to yngste er ved at pakke rygsækken 🙂

Skriv et svar