Godt og billigt! En nærigpinds paradis

Margueritter

Jeg har stor respekt for dem, der virkelig går op i sjældne sorter og vækster, og som gerne betaler en rund sum for liiige den plante, der passer perfekt i bedet. Sådan er det ikke her hos mig. Jeg er mest af alt en nærigpind, og det giver mig så stor glæde at kunne få en masse blomster ud af ikke ret meget. Margueritter fx. En rigtig mormorplante, som jeg nok er en af de få, der sætter overordentlig stor pris på. Den breder sig vildt og står mange steder i haven i store klynger. Jeg har måske købt 3 små planter engang, som så har levet deres eget fredsommelige liv lige siden.

Morgenfruer betragtes også af mange som ukrudt. Det er de ikke her. De er overalt, og jeg er ikke bekymret for frøspredning. De er så lette at kende og lige så nemme at rykke op, når de står i vejen. Jeg samler frø og sår dem i rækker i køkkenhaven, og jeg syns, det er en fryd.

Morgenfruer i køkkenhaven

Nærigpindens lavendler

I foråret klippede jeg lavendler ned – og kunne ikke få mig selv til at smide afklippet ud. Det er der så kommet en stak små lavendelplanter ud af, og det er virkelig sådan noget, en nærigpind sætter pris på!

Små lavendler

Der er nemlig et par blå farisæere i lavendelhækken, og de bliver så skiftet ud, når der kommer lidt fugt i jorden igen. Sådan en hæk kan jeg ikke undvære. Den er stærk og robust, og den får min havegang til at dufte af Grækenland.

Lavendelhæk

Skriv et svar