Årets nye have

Det er næsten blevet en tradition, at jeg laver en ny have hvert år. Eller nu har jeg i hvert fald gjort det to år i træk. Sidste år var det ny køkkenhave, og i år er det ny forhave. Og det var tiltrængt! Hvad mon det bliver næste år?

Jeg har skrevet lidt om projektet før, og nu er jeg næsten færdig. Det hele starter med en låge. 

Ny forhave. Havelåge

Her er der for eksempel sat vand over til sart lyserøde buskroser på en bund af bjergmynte. Det lyder da meget spiseligt. Her mangler lige en håndfuld mynter eller 2, men de står alle andre steder i haven, så det er nemt.

buskroser og bjergmynte  i oktober

Et andet sted pønser jeg på en slags 3-kantet “hæk” af gammeldags Skt Hans urt. Det er sådan nogle, jeg går og finder rundt omkring, og jeg er ikke helt i mål endnu. Og sådan er der lidt forskelligt hele vejen rundt. Et lille, blåt bed med forskellige slags stormhat og staudeviol, et bed med geranier og masser af høstanemoner, et “dannebrogs”-bed med røde sporebaldrian blandet med hvide fredløs og ærenpris, et gråt ørkenbed med tørketolerante vækster – ja, og så et par meter, hvor jeg stadig tænker over det.

Det ser bare lidt stygt ud på denne årstid … Nu skal jeg bare vente 3/4 år for at se, om det spiller. Egentligt et tumpet foretagende for et menneske med en tålmodighed på størrelse med et knappenålshoved, men måske er det min underbevidsthed, der forsøger at presse lidt zen ned over skallen på mig.

Overraskende – ja lidt!

Der er blevet lidt langt mellem snapsene her på bloggen. Det skyldes primært, at jeg mod alle odds og helt uventet har fået job. Her sidder jeg og glor på computeren hele dagen, og så gider jeg altså ikke, når jeg kommer hjem. Og så er dagene blevet så forbandet korte. Det bliver jo mørkt, før man får gummistøvlerne på. Tænker, at det bare bliver værre…

Skriv et svar