Hungry Gap og min bare …

Oktober

Hungry Gap er en periode i slutningen af vinteren og begyndelsen af foråret, hvor man engang har svært ved at få kvalitetsfødevarer. Det var det tidspunkt på året, hvor vinterforrådet var brugt op, og man bare måtte  vente på, at de nye afgrøder begyndte at komme op af jorden. Hungry Gap er faktiske også et begreb, som danske køkkenhavefolk anno 2018 kan finde på at tale om.

I dag har jeg rodet lidt i frøkassen for at se, om der var noget interessant eller noget, som jeg måske havde glemt. Så kom den frem. Hungry Gap-grønkålen henne fra fru Plum

Fucking Hungry Gap-grønkål.

I Danmark dyrker vi primært have, fordi vi KAN, og ikke så meget fordi vi SKAL. At tale om Hungry Gap herhjemme, hvor vores største trussel efterhånden er vores størrelse, er arrogant og latterligt. Bum!
Hvis man ikke har mere hjemmedyrket i februar og marts, så er det enten fordi man har regnet forkert, eller fordi man ikke er dygtig nok. Vi vælter os i kummefrysere, dehydratorer, vakuumpakkere og så meget forskelligt kram, at der aldrig og på ingen måde er tale om Hungry Gap. Og er der ikke mere i fadeburet, så har Brugsen som regel så mange fødevarer, at de sælger af dem.

Og nu mildere toner

Men ellers er det da en hamrende dejlig dag! Jeg har ryddet lidt tomater af vejen i drivhuset og plantet og sået, som man nu gør. Ole har ribbet de grønne tomater af planterne og sat gryden over med grøn tomatchutney. Det ser godt ud og det dufter formidabelt. Jeg glæder mig!

grøn tomatchutney

I mens har jeg ryddet ud, gravet møg ned, husket at vande lidt (!) osv. i drivhuset. Jeg er SÅ tilpas med mit drivhus på denne årstid. Måske skulle jeg få et til? Så kunne jeg gå fra det ene til det andet. Hmmm?

Drivhus i oktober

Skriv et svar