Tid at lukke ned

Vi lukker ned for vinteren

Den smukkeste november i mands minde – fantastiske tågede morgener og ingen brug for vinterfrakke. Jamen har vi det ikke dejligt?

Udsigten fra mit køkkenvindue har slået næsten alle rekorder i år

Her kan man jo godt stå og finspekulere med kop kaffe en rum tid. 

Men nu er det ved at være tid til at gøre noget i Lukke ned-afdelingen (jeg har fx slået masker op til en lusekofte, så det ER snart vinter …)

Krukkerne er for længst væk og tømte og i dag blev pelargonierne sat i vinterhi. Jeg har rystet jorden af, foldet en avisside omkring roden og sat dem i en flamingokasse – og ned under bordet. Så fylder de ingenting. Om det er den rigtige metode, skal på jeg på ingen måde gøre mig klog på – men nu ser vi til marts/april. Måske er det hele blevet til musebo i løbet af vinteren. 

De lover kulde

De næste nætter kan blive kolde, har jeg hørt. Urtesagerne i drivtunnelen har fået en let vinterfrakke på, og så går det nok. Hvis der kommer mildere vejr, tager jeg dugen af – men jeg er ikke typen, der svimser rundt og lægger på om aftenen og tager af om morgenen. Det har jeg slet ikke disciplin til. Slet ikke. 

Citrongræsset, der er blevet gevaldigt stort i løbet af sommeren, har fået halstørklæde på. Så må den se, hvad den kan og vil. 

Køkkenhaven

er klar – eller næsten i hvert fald. Møg og grøngødning i rigelige mængder – men sandelig også stadig blomster hist og pist

Jeg spiser også friske ærter direkte fra haven, og artiskokkerne får bare lov at stå og blære sig – både de friske, grønne og de brune. 

Næste etape

Er vel en gang oprydning og fejning i drivhuset, og så skal jeg snart i gang med at så og sortere i årets frøsamling, der står og fylder i bryggerset. Det er nu slet ikke så overvældende som tidligere år. Jeg har indskrænket lidt og går måske mere ad stiklingevejen de næste år. Det bliver lissom til lidt mere, og det går hurtigere.

2 Replies to “Tid at lukke ned”

  1. Og samtidig med at vi lukker ned for i år, så planlægger vi allerede til næste haveår…. jeg kan godt lide den “ro” du udstråler i dette indlæg 😉

  2. haveanarkisten siger: Svar

    Tak Tim! Ja, nu skal vi snart i gang med at indkøbe frø, lave markplan og ellers håbe, at sædskiftet går op 🙂 Jeg har store forventninger til næste års køkkenhave, og det kan man da også lune sig ved her i kulden 🙂 Ha’ en god dag!

Skriv et svar